به همت رئیس جمهور کرزی
انگلیسی، زبان رسمی افغانستان می شود!!!
فراگیر شدن زبان انگلیسی و جایگزین شدن آن به جای زبان فارسی و محلی، حاصل استعمار پیر انگلستان بود. مقامات آن زمان هند هم مانند شما فکر می کردند که برای پیشرفت باید همرنگ غربیها شد.
به گزارش بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، ظاهرا هر دم مزاجی های رئیس جمهور کرزی تمامی ندارد و ایشان هر روز بر یک بام است. یک روز مخالف طالبان یک روز موافق. یک روز با آمریکا یک روز بر علیه آمریکا. یک روز حامی منافع ملی یک روز بر ضد خواسته های ملت.
بارها مشاهده شده که محترم کرزی در یک کانفرانس یا سیمینار مطلبی را نسنجیده مطرح کرده که مجبور شده تا نشست بعدی آن را تکذیب و یا اصلاح نماید. البته این سخنرانی های از قبل بررسی نشده، اختصاص به رئیس جمهور ندارد و اکثر مقامات کابینه اینگونه اند.
به عنوان نمونه روز شنبه سوم سرطان رئیس دولت، در سیمینار سهروزه "اعلام فراخوان ملی برای اصلاح نظام آموزشی و کاریابی" که در کابل برگزار شده است، گفت: زبان آموزشی در دانشکده های مهندسی و پزشکی باید انگلیسی باشد. چرا که عامل عدم رشد اقتصادی ما این است که تحصیلات در رشتههای مهم به زبانی نیست که آموزش علوم به آن آسان باشد، یا به دست آوردن کتاب آسان باشد."
وی افزود: پس از گفتگوها به این نتیجه رسیدیم که در رشته های پزشکی و مهندسی کتب فارسی کمیاب است، لذا صلاح را بر آن دیدیم که از این پس آموزش در این رشته ها به زبان انگلیسی باشد.او از کشورهای هند و پاکستان به عنوان مثال یاد کرد و گفت که این کشورها به دلیل آموزش به زبان انگلیسی در آموزش پزشکی نسبت به افغانستان پیشرفت کردهاند.
آقای کرزی بر همکاری کشورهای آلمان و فرانسه برای ارتقا بخشیدن به دانشگاه طب کابل و دانشکده انجنیری پافشاری نمود. او گفت دانشگاههای طب و انجنیری باید با یکی از سه زبان انگلیسی، آلمانی و فرانسوی تدریس کنند تا معیار علم طب و انجنیری نیز تا سطح همین کشورها بالا رود.
ایشان در حالی مدعی این امر شد که در حال حاضر زبان آموزشی در دانشگاههای افغانستان و به ویژه در کابل و بیشتر شهرهای بزرگ فارسی است.
یکی نیست از محترم کرزی بپرسد عالی جناب اگر کتب فارسی در این زمینه ها کم است، اساتید و دانشجویان را مجبور سازید تا آنها را ترجمه کنند یا به قول معروف به جای ماهی دادن به آنها، ماهی گیری را یاد دهید. اگر هندیها به جای رسیدند نه به خاطر کتب انگلیسی بوده، بلکه حاصل تلاش آنهاست.
جناب کرزی به همت شما غربزدگی همه جای کشور ما فرا گرفته از فرهنگ و پوشش مردم گرفته تا نحوه حکومت داری و سیاستمداری. معتبرترین کتب طب غربیها، از ترجمه کتب دانشمندان اسلامی است که بعضا به زبان فارسی می باشد، حال ما بیاییم بخاطر نبودن کتاب، به جای تهیه ترجمه آن، زبان دانشگاهی خود را تغییر دهیم!!!
الحق که اینگونه پیشرفت کردند، جز مستعمره همه جانبه شدن چیز دیگری نیست. ما مخالف آموزش زبان انگلیسی نیستیم ولی نه به این بهاء که زبان مادری این مردم فدا شود. زیرا می دانیم این شروع یک طرح بزرگ است که غربیها آنرا به گوش مقامات ما زمزمه کردند تا ما نیز مثل هند مانند غربیها سخن بگوییم و پیشینه تاریخی فرهنگی خود را فراموش کنیم.
یکی دیگر از این اشتباهات را دوباره رئیس جمهوری در همین نشست مطرح کرد و ضمن انتقاد از "سیاست بازی در دانشگاهها" ، گفت: "جوانی که در دانشگاه به عوض آموختن درس به دنبال حزب بازی می رود، نه به خود خدمت میکند نه به خانوادهاش و نه به مملکتش".
خوب برادر جان ، اگر دانشجویان حقوق، علوم سیاسی و رشته های چون روابط بین الملل، اقتصاد و جامعه شناسی که مستقیما با سیاست مربوط است، در دانشگاهها آموخته نشود پس سیاستمداران آینده افغانستان در کجا باید مسائل سیاسی را بیاموزند؟
در این رابطه باید بگوییم وقتی کدخدای ده اینگونه باشد وای بر حال آن ده چه رسوایی بود. البته ناگفته نماند در این نشست رئیس جمهور به مواد مفیدی از جمله اصلاح نظام تحصیلی، حذف کانکور و نهادینه شدن مطالعه و تحقیق هم سخن گفت که تجربه نشان داده باز هم در حد شعار باقی خواهد ماند و اجرایی نخواهد شد.
حمزه محمودی – افغان پیپر
این نظر توسط مهدی در تاریخ 1391/4/10/6 و 22:27 دقیقه ارسال شده است | |||
<-CommentGAvator-> |
(به جای ماهی دادن ماهیگیری یادشون بدیم)فکر نمیکنی این مثل اینجا مصداق نداره این دقیقا مفهومش برعکس چیزیه که میخواستی برسونی |